Vacature

Vacatures

 

Leidinggevende kernbewoners Gouda

Klik voor meer informatie op deze link:

Neem voor meer informatie contact op met Irma Lodewijks (i.lodewijks@sozorg.nl)

Persoonlijk begeleider Gouda

SoZorg Gouda is een leefgemeenschap waar 8 mensen met psychische problemen en/of een verslavingsachtergrond wonen die gebaat zijn bij een veilige en vertrouwde omgeving, waarbinnen zij zelfstandig kunnen functioneren.

We  zijn voor onze leefgemeenschap/beschut wonen locatie op zoek naar persoonlijk begeleiders.

Persoonlijk begeleiders ondersteunen de (professionele) kernbewoners die samen met de medebewoners (cliënten) de leefgemeenschap vormen. Medewerkers van Sozorg Gouda delen hun leven met de andere bewoners en bouwen aan duurzame relaties vanuit de overtuiging dat ieder mens bestemd is om te leven in vreugdevolle en liefdevolle verbinding met God en anderen. Wij verwachten van een persoonlijke begeleider, dat hij of zij zowel professioneel en als “goede buur” betrokken is. Uiteraard moet ieder daarin de juiste balans zien te vinden tussen tijd voor jezelf en tijd voor de leefgemeenschap. Van belang hierbij is een open en eerlijke communicatie met het team en de bewoners.

Taakomschrijving

Als Persoonlijk begeleider ondersteun je de cultuur van de leefgemeenschap. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de begeleiding rondom de toegewezen cliënten. Verder biedt de persoonlijk begeleider, aansturing, stabiliteit en structuur aan de bewonersgroep. De Persoonlijk Begeleider maakt deel uit van een team, en legt verantwoording af aan de locatiemanager. SoZorg Gouda is een beschut wonen locatie. Dit betekent dat er geen 24-uursaanwezigheid wordt verwacht, maar 24-uurs (telefonische) bereikbaarheid. De te werken uren, kunnen daarom flexibel en in overleg worden ingezet. Daarom is deze baan goed te combineren met (schoolgaande) kinderen, een andere baan, nevenactiviteiten etc.

Jij...

 • ...bent een betrokken Christen met een open houding naar diverse kerkelijke stromingen
 • ...bent vaardig in het contact maken, motiveren, steunen, opbouwend confronteren van bewoners en in het begeleiden van mensen met diverse achtergronden in een kwetsbare, complexe situatie;
 • ...bent proactief ingesteld, kunt ordelijk werken en bent goed in het schrijven van begeleidingsplannen;
 • ...vindt het leuk om zowel op groepsniveau als ook op individueel niveau te werken;
 • ...bent bereid om als goede buur bij de leefgemeenschap betrokken te zijn
 • ...bent woonachtig in Gouda of de nabije omgeving
 • ...bent bereid om buiten kantoortijden te werken (avonden en weekenden)

Wij bieden:

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst, op basis van 8-24 uur;
 • Uitzicht op contractverlenging en/of een vaste aanstelling bij functioneren naar tevredenheid;
 • Salariëring volgens de CAO gehandicaptenzorg FWG 40/45, afhankelijk van opleiding en eventuele werkervaring;
 • Tegemoetkoming voor de reiskosten woon-werkverkeer;
 • De mogelijkheid om vanuit je christelijke identiteit te werken.
 • Grote eigen inbreng t.a.v. de tijden waarop je werkzaam bent in de leefgemeenschap

Interesse? of meteen solliciteren?

Neem contact met ons op.

Je kunt ons bellen op  06-11847402/0628918799 of mailen naar i.lodewijks@sozorg.nl.

Woonbegeleider Gorinchem

Neem voor meer informatie contact op met Martijn Frans (m.frans@sozorg.nl)

Kernbewoners SoZorg Gorinchem

SoZorg Gorinchem is een organisatie die zorg draagt voor kwetsbare mensen; veelal mensen met psychische problemen en/of een verslavingsachtergrond. We bieden op onze woongroep een veilige en vertrouwde omgeving waar professionele begeleiding geboden wordt. Naast deze begeleiding zijn kernbewoners betrokken bij het vormen en onderhouden van de groepscultuur.

Kernbewoners vormen de spil van het woonproject. Zij wonen in een eigen appartement op de locatie en zijn belangrijk als cultuurdragers. Zij delen hun leven met de andere bewoners en bouwen aan duurzame relaties vanuit de overtuiging dat ieder mens bestemd is om te leven in vreugdevolle en liefdevolle verbinding met God en anderen.

Momenteel wonen er op de woongroep drie echtparen met hun gezin. Om verder vorm te kunnen geven aan onze visie is uitbreiding van het team van kernbewoners noodzakelijk.

Taakomschrijving

Van kernbewoners wordt verwacht dat zij hun medebewoners (cliënten) zien als uniek schepsel van God, met unieke kansen en mogelijkheden, met wie zij graag hun leven willen delen. Kernbewoners en medebewoners (cliënten) verhouden zich tot elkaar als volwassen mensen die elkaar helpen waar nodig, elkaar respecteren en graag tijd met elkaar willen doorbrengen. Uiteraard moet ieder daarin de juiste balans zien te vinden. Van belang hierbij is een open en eerlijke communicatie met mede-kernbewoners.

Van kernbewoners wordt verwacht dat zij oog hebben voor het geestelijk welbevinden van medebewoners. Zij gaan actief het gesprek hierover aan en begeleiden hen (zover als in hun vermogen ligt) op hun pad naar/met God. Daarin kennen zij ook hun eigen grenzen en weten door te verwijzen naar professioneel pastoraal werkers als dit nodig is.

Van kernbewoners wordt verwacht dat zij hun relatie met God zichtbaar ‘leven’ en daarin tot voorbeeld en steun kunnen zijn van medebewoners.

Kernbewoners zijn actief lid van een kerkelijke gemeente.

Functiewaardering

Kernbewonersschap is op vrijwillige basis. Daartegenover staat dat we op een fantastische plek wonen  in hartje Gorinchem en de huurprijs is zeer schappelijk.

Optioneel: Het is mogelijk om naast kernbewoner ook als woonbegeleider aan de slag te gaan bij ons. Zie hiervoor de vacature op de website: Sozorg.nl

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Robert of Paula Boele, 06 – 47 01 26 20 / 06 – 16 47 10 06 of via p.boele@sozorg.nl